Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، عباس مهدوی فعال گردشگری و محقق حوزه راه آهن در یادداشتی نوشت: رضاشاه همیشه ارتباط خوبی با آلمانی‌ها داشت و به آلمانی‌ها به خاطر دیدگاه هیتلر نزدیک شد. در آن دوره عصر جدیدی از ارتباط ایران و آلمان شکل گرفت و رضا شاه و هیتلر پیام‌هایی با اهداف سیاسی رد و بدل می‌کردند یکی از این پیام‌های سیاسی درباره افتتاح خط راه آهن شمال به جنوب بود که هیتلر در نامه‌ای به مناسبت افتتاح این خط به رضاشاه این راه آهن را یکی از شاهکارهای مهندسی برای ایران و مفید دانست و تبریک گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رابطه هیتلر و رضاشاه دو طرفه بود تا جایی که هیتلر در سال ۱۳۱۷ برای رضاشاه پیام تبریک نوروزی فرستاد ضمن اینکه آلمانی‌ها در مسیر ساخت راه آهن نقش پررنگی داشتند این مسیر به خاطر استفاده متفقین به نگرانی هیتلر منجر شد.

در سایت مؤسسه پژوهشی معاصر هم آمده ملکه مادر در خاطراتش گفته که چند روز بعد از اشغال ایران، رضا شاه به من گفت ما اشتباه کردیم که پل ورسک را منهدم نکردیم ما باید از همان اول مرداد ماه که زمزمه حمله به ایران را شنیده بودیم اقدام به نابودی راه آهن می‌کردیم.

می‌گویند که رضاشاه تا آخر عمر حسرت می خورده که چرا پل را خراب نکرد. راجع به این موضوع در دانشنامه مازندران هم نکاتی اشاره شده و نوشته که هیتلر توسط ژنرال مایلر به دربار نامه زده و نوشته پل ورسک منفجر شود که روس‌ها نتوانند نیرو و غذا از شمال به جنوب برسانند تا آلمانی‌ها در این مدت فرصت کافی برای نابودی استالینگراد را داشته باشند.

هیلتر قول داد که بعد از پایان جنگ بهتر از آن پل را به پاس زحماتی که رضاشاه کشیده بسازد اما رضا شاه در پاسخ نامه نوشته ایران عضو کنوانسیون ژنو بوده و هیچ کشوری حق ورود به ایران را ندارد. رضا شاه فکر می‌کرد که چون بی طرف هست کشوری به آن حمله نمی‌کند. اما این اتفاق نیفتاد. در خاطرات دکتر محمد سجادی هم که وزیر راه رضا شاه بود هم به تصمیم برای مین گذاری و از بین رفتن پل ورسک اشاره شده است.

این پل به صورت مخفیانه مین گذاری شد اما بعداً متفقین آن‌ها را پیدا کرده و خنثی کردند. مین گذاری پل و خنثی شدن آن و حسرت رضا شاه در منابع مختلف ذکر شده است.

مسیر راه آهن از نظر تاریخی و صنعتی جزو میراث ارزشمند ایران محسوب می‌شود. روزانه ۱۱ هزارتن سلاح و مهمات و اقلام مورد نیاز از این مسیر جابجا می‌شد که در زمان خودش در هیچ نقطه دنیا انجام نشده بود. پس گردشگران علاقمند فرهنگی روسی می‌توانند از این مسیر دیدن کنند.

حتی در مقطعی ریاست اداره مهندسی راه آهن شمال برعهده یک ژاپنی بوده است چند ملیتی بودن و این همکاری مشترک با کارگران و متخصصان ایران با این وسعت در هیچ مقطعی انجام نگرفته است.

هنوز تلفن‌های هندلی در ایستگاه‌های راه آهن استفاده می‌شود و حتی ابزار مورد نیاز نگهداری خطوط و مسیر نظیر بیل و کلنگ با همان شیوه ۸۰ سال قبل تولید می‌شود. این هم بخش کوچکی از جذابیت‌های آن است که می‌تواند جاذبه‌ای برای گردشگران داخلی و خارجی باشد.

اکنون راه آهن سراسری ایران که پل ورسک بخشی از آن است در فهرست جهانی به عنوان میراث صنعتی ایران ثبت شده است راه اهن شمال به دلیل چند ملیتی بودن قابلیت بسیاری در جذب گردشگران اروپایی دارد.

کد خبر 5271235 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: راه آهن فهرست میراث جهانی یونسکو شورای شهر تهران شهرداری تهران علیرضا زاکانی ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش مهدی چمران قوه قضاییه هلال احمر جمهوری اسلامی ایران کیفیت هوای تهران ماه محرم غلامحسین محسنی اژه ای وضعیت معابر میراث فرهنگی پلیس راهور آلمانی ها راه آهن پل ورسک رضا شاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۶۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیرازی‌ها به دادگاه عالی ورزش شکایت می‌کنند/ تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد

ایسنا/فارس سرمربی تیم فوتبال فجرشهید سپاسی به ناعادلانه بودن رای کمیته انضباطی در خصوص دیدار برگزار نشده این تیم مقابل استقلال ملاثانی تاکید کرده و می‌گوید اگر این رای اصلاح نشود، به داداگاه عالی ورزش شکایت خواهد کرد.

دیدار تیم‌های فجرشهید سپاسی شیراز و استقلال ملاثانی از هفته بیست و هشتم لیگ دسته اول فوتبال کشور که قرار بود روز یکشنبه، ۲ اردیبهشت در ورزشگاه غدیر اهواز برگزار شود، به دلیل باز نشدن درب‌های این ورزشگاه به روی دو تیم، برگزار نشد. 

چند روز پس از این اتفاق عجیب، کمیته انضباطی بیانیه‌ای صادر کرد و در نهایت رای به برگزاری مسابقه در استانی به غیر از خوزستان داد.

باشگاه فجرسپاسی بلافاصله نسبت به این تصمیم واکنش منفی نشان داد و خواستار برقراری عدالت شد. فجری‌ها اعتقاد دارند که به دلیل ناتوانی باشگاه میزبان در فراهم کردن شرایط برگزاری مسابقه، باید نتیجه بازی سه بر صفر به سود تیم شیرازی اعلام شود.

سرمربی تیم فجرسپاسی در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: عجیب است که کمیته انضباطی، باشگاه استقلال خوزستان را مقصر دانسته است. مدیرعامل استقلال خوزستان یک روز پس از آن اتفاق، مصاحبه کرده و گفته بود: «ما نامه زده بودیم و گفته بودیم که استادیوم غدیر را به استقلال ملاثانی نمی‌دهیم‌. اسنادش هم موجود است.» بنابراین استقلال ملاثانی که می‌دانسته زمین را به این تیم نمی‌دهند، مقصر است.

مهدی رجب‌زاده افزود: با توجه به اسناد و مشاهدات، رای این بازی باید به نفع تیم ما صادر می‌شد. جالب است که کمیته انضباطی استقلال خوزستان را مقصر و جریمه کرده است و هزینه‌های تکرار بازی را هم بر روی دوش استقلال ملاثانی گذاشته است. اگر استقلال خوزستان مقصر است چرا هزینه‌های بازی را استقلال ملاثانی باید بدهد؟ و اگر استقلال ملاثانی مقصر است چرا این تیم را بازنده اعلام نمی‌کنند؟

این ملی پوش سابق با تاکید بر این نکته که باشگاه فجر به حکم کمیته انضباطی اعتراض دارد ‌و پرونده را به کمیته استیناف خواهد برد، بیان کرد: از اعضای کمیته استیناف که انسان‌های محترم و شریفی هستند توقع داریم که اگر حق فجرشهید سپاسی پیروزی ۳ بر صفر است، ۳ امتیاز را بدهند و به‌دنبال تکرار بازی نباشند. استقلال ملاثانی به هر دلیلی نتوانسته میزبانی کند و تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد.

رجب‌زاده با بیان اینکه ممکن است پرونده این بازی را به دادگاه عالی ورزش بفرستد، گفت:  اگر این پرونده به دادگاه عالی ورزش برود، آنها کاری به باشگاه استقلال خوزستان نخواهند داشت. دادگاه عالی ورزش می‌گوید استقلال ملاثانی به‌عنوان میزبان، باید شرایط را فراهم می‌کرده و نتوانسته است. آنها دنبال شخص سوم نیستند.

سرمربی فجرسپاسی در پایان گفت: باشگاه لایحه را نوشته و به کمیته استیناف تقدیم خواهد کرد و امیدواریم آنچه را که حق است اجرا کنند. اگر هم حق با ما نیست، باید ما را متقاعد کنند. از کلیه مسئولان استان هم توقع داریم پیگیری کنند و حق فوتبال استان را بگیرند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیگیری یک دغدغه/تجهیز زمین ورزشی روستای گوروی بشاگرد در ایستگاه آخر + فیلم
  • چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه را منهدم کرد
  • وارد نشدن خسارت به گندم کشاورزان خوزستانی در مراکز خرید روباز
  • چگونه واگن‌ اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • شیرازی‌ها به دادگاه عالی ورزش شکایت می‌کنند/ تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد
  • (ویدئو) کشف اسکلت‌های بدون دست و پا در «آشیانه گرگ» هیتلر
  • طلای جهانی پس رفت
  • کشف بقایای اجساد انسان‌ها در مقر هیتلر در لهستان