Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مجله همگردی»
2024-05-06@11:43:10 GMT

پل ورسک یا پل پیروزی را بیشتر بشناسیم!!

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۳۱۹۳۲

پل ورسک دو کوه بزرگ و بسیار صعب العبور عباس آباد را به یکدیگر وصل می کند این پل که در  شهرستان سواد کوه مازندران و درارتفاعات روستای ورسک واقع شده است از بزرگترین پل های مهندسی راه آهن  ایران به شمار می رود. این شاهکار مهندسی در سال 1315 افتتاح گردید . طول پل ورسک مازندران 86 متر و ارتفاع ان چیزی در حدود 110 متر می باشد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پل در فهرست آثار ملی به شماره ثبت 1534 و در مهر ماه سال 56 به ثبت رسیده است و در کتاب رکورد های گینس در قسمت چل های ارتفاع بالاتر از 61 متر ثبت شده است.

معماری پل ورسک مازندران

دهانه پل ورسک مازندران 66 متر و نسبت به ته دره 110 متر ارتفاع دارد و در ساختن این پل از وسایل ابتدایی و بسیار ساده استفاده شده است که باعث شده است این پل به عنوان یک شاهکار مهندسی تبدیل شود. چرچیل که نخست وزیر انگلیس در دوران جنگ جهانی دوم بود نام این پل را پل پیروزی گذاشت .

دسترسی به پل 

علت این که این پل را ورسک می نامند این است که اولا در نزدیکی روستای ورسک قرار گرفته است و دوما این که وجود درختچه های ورسک که به صورت انبوه در پشت پل  قرار دارند سبب گشته است که نام این پل را ورسک بنامند.آدرس دقیق پل ورسک مازندران که معمار آن لادیسلاوس فون رابسویچ اتریشی می باشد در استان مازندران ، شهرستان سواد کوه و روستای ورسک بر روی دره ی ورسک است که در ساخت بنای این پل از هیچ گونه سازه فلزی استفاده نشده است و بهترین زمان بازدید از پل فصل بهار و تابستان می باشد.

تاریخچه پل ورسک مازندران

زمان شروع ساخت پل ورسک مازندران در سال 1313 هجری شمسی توسط شرکت مهندسی سوئی – دانمارکی کامپساکس  به سرپرستی معمار لادیسلاوس فون رابسویچ بود که در سال 1315 ساخت ان به اتمام رسید و آماده بهره برداری گردید. این شرکت پل ورسک را با تضمین 70 ساله ساخت و هنوز که هنوزه با گذشت بیش از 70 سال از آن استفاده می شود .پل ورسک یا همان پل پیروزی شهرت جهانی دارد و در تمامی آثاری که بعد از جنگ جهانی دوم منتشر شده است از این پل با عنوان پل پیروزی یاد شده است. از روی این پل فقط قطار عبور می کند و قطار های مسافری تهران – ساری و تهران گرگان در طول روز چندین مرتبه از روی این پل عبور می نمایند. پل ورسک مازندران علاوه بر اهمیت و ارزشی که در صنعت حمل و نقل و ریلی کشور دارد امروزه به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری نیز مورد توجه قرار گرفته و از ارزش و اعتبار بالایی در این زمینه برخوردار می باشد. از روی این پل علاوه بر قطار های مسافر بری قطار های سوختی و باری نیز عبور می کنند.

موقعیت دقیق مکانی پل ورسک (پل پیروزی)

بر روی دره ی ورسک در ارتفاع 110 متری این دره پل ورسک مازندران واقع شده است فاصله ی این پل تا قائمشهر در حدود 85 کیلومتر و در 180 کیلومتری تهران در مسیر راه آهن شمال و در محور فیروزکوه قرار دارد. ارتفاع روستای ورسک که این پل در آن واقع شده نسبت به سطح دریا چیزی در حدود 2140 متر می باشد دو کوه بزرگ و سخت گذر عباس آباد توسط این پل به یکدیگر متصل شده اند .
بنا به گفته معمار و مهندس سازه این پل آقای لادیسلاوس فون رابسویچ این پل را زمانی که طرحش را کامل کرد دیگرمهندسان با دیده حیرت به او نگریستند و زمانیک ه کار ساخت پل پایان یافت همه به تحسین و تشویق پرداخت و این پل یکی از بهترین و قشنگترین پل های جهان به شمار می رود. و جزو شاهکار مهندسی است  .

مشخصات فنی پل ورسک

میزان هزینه ای که در ساخت پل ورسک مازندران خرج شده است چیزی در حدود 2 میلیون و ششصد هزار ریال در زمان خودش بود و از مصالحی که مقرون به صرفه باشد در طراحی این پل و ساخت ان استفاده گشته . پلی که 4500 متر مکعب است و طول ان 86 متر می باشد و دارای 66 متر دهانه قوسی اصلی و 110 متر ارتفاع بوده و بر روی دره ی ورسک در شهرستان سواد کوه روستای ورسک قرار گرفته است.در زیر این پل تونلی بنا به صلاحدید مهندسان طراحی و ساخته شده است تا زمانی که رودخانه ورسک طغیان می کند با چرخش ترن در مسیر و با صعودی 100 متری دوباره قطار روی پل راه آهن ورسک قرار بگیرد  و قطار را از طغیان آب رودخانه محافظت نمایند.که این امر به نوبه خودش شاهکار و قابل تحسین می باشد.در ساخت این پل از ابزار آلات ابتدایی چون دینامیت و دریل دستی استفاده شده و از سیمان و شن شسته و آجر در ساخت بنای پل استفاده گریده است و در ساخت آن از هیچ گونه آرماتوری بهره نگرفته اند. در ساخت این پل در واقع می توان گفت که از ملات غیر مسلح استفاده شده است .دو پایه بتنی در دو طرف کوه قرار دارد که به یکدیگر متصل شده اند و در ساخت ان ها  هیج سازه فلزی به کار برده نشده که خودش از شگفتی های پل ورسک مازندران می باشد و بر روی این دو پایه بتنی که در دو طرف کوه احداث نموده اند دال قوسی را اجرا کرده اند و از نمای آجری بر روی آن استفاده نموده اند.

پل ورسک مازندران و جنگ جهانی دوم

این پل نقش بسیار با اهمیتی در زمان جنگ جهانی دوم داشت زیرا از طریق این پل به اتحاد جماهیر شوری که آلمان نازی ان را محاصره کرده بود کمک رسانی می شد بنابر این بنا به گفته ی فرماندهان بزرگ متفقین اگر نبود راه آهن ایران و این پل شاید نقشه جهان به شکل دیگری در می آمد بنابر این این پل به پل پیروزی لقب گرفت.جالب است بدانید که این پل مین گذاری شده بود تا این که اگر متفقین به ایران وارد شوند و بخواهند از راه آهن ایران استفاده کنند پل ها را منفجر نمایند ووقتی که متفقین از این موضوع اطلاع یافتند مین ها را خنثی نمودند و بنابر این هیچ وقت این پل منفجر نگردید .

منبع: مجله همگردی

کلیدواژه: ایران گردی پل ورسک ایرانگردی تور اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hamgardi.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مجله همگردی» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۳۱۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نام ۵ مشتری جدید سردار؛ تردید رم برای آزمون

بعداز اعلام تردید ده‌روسی درباره توان مالی دم برای تمدید قرارداد قرضی آزمون، پنج تیم از اسپانیا، انگلیس، ایتالیا، ترکیه و عربستان برای جذب مهاجم ملی پوش فوتبال ایران اقدام کرده‌اند.

به گزارش تابناک ورزشی؛ فصل نقل و انتقالات تابستانی فوتبال اروپا با یک انتقال جذاب برای ایرانی‌ها همراه بود. جایی که سردار آزمون مورد توجه باشگاه رم ایتالیا قرار گرفت و با قراردادی قرضی شاگرد ژوزه مورینیو شد.

آزمون هر چند در ابتدای کار آنچنان که باید مورد استفاده قرار نگرفت و بیشتر مصدوم بود، اما ظرف ماه‌های اخیر ۳ گل برای رم به ثمر رسانده، یک پنالتی گرفته و یک پاس گل هم داده است.

این آمار وقتی جذاب‌تر می‌شود که بدانیم آزمون تنها ۵۰۰ دقیقه در ترکیب رم قرار گرفته. یعنی به ازای هر ۱۰۰ دقیقه یک تأثیر روی گل‌های رم گذاشته است. دانیله ده‌روسی- سرمربی جوان رم - اعتقاد ویژه‌ای به توانایی‌های سردار دارد و بیشتر از مورینیو او را در خط حمله به کار گرفته است. حتی در نقل و انتقالات نیم‌فصل، ده‌روسی سردار را به بلوتی ترجیح داد و مهاجم تیم ملی ایتالیا را به فیورنتینا فروخت تا فوروارد ایرانی خود را حفظ کند.

حالا و با توجه به اینکه قرارداد قرضی آزمون رو به اتمام است، چند باشگاه اروپایی برای جذب او اقدام کرده‌اند. از جمله فولام انگلیس که همچنان برای پر کردن جای خالی الکساندر میتروویچ- مهاجم فعلی الهلال عربستان- دنبال گزینه‌ای مناسب است و البته در این مسیر می‌کوشد تا آزمون را شکار کند.

فنرباغچه ترکیه، رئال بتیس اسپانیا و ناپولی و بولونیا در سری آ هم خواهان جذب آزمون هستند. هر چند این اقدامات خیلی رسمی نشده اما این تیم‌ها علاقه به آزمون را به گوش مهاجم تیم ملی رسانده‌اند. ناپولی به تازگی آنتونیو کونته را به عنوان سرمربی فصل بعد استخدام کرده و بولونیا هم تیاگو موتا- هافبک سابق تیم ملی ایتالیا- را روی نیمکت دارد.

سردار اما میان تمام این شایعات موضع سکوت را در پیش گرفته است. او فعلا تمرکز خود را روی حضوری موفق در سری آ و همچنین بازی برگشت مرحله نیمه‌نهایی لیگ اروپا مقابل لورکوزن گذاشته است و هنوز کسی از آینده آزمون خبر قطعی ندارد، به خصوص که بند خرید دائمی او از لورکوزن بیش از ۱۲ میلیون یورو است. به همین دلیل احتمال جدایی سردار از رم وجود دارد و باید به این شایعه بیشتر از قبل توجه کرد.

دیگر خبرها

  • نام ۵ مشتری جدید سردار؛ تردید رم برای آزمون
  • چطور پیامک‌های جعلی را بشناسیم؟
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • شناسایی و برخورد با ۵۶۲۷ مورد تجاوز به حریم راه‌های مازندران
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم
  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • ثبت ۵۳ میلیمتر بارش در در لیرابی
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها
  • ساخت کمپ تمرینی برای تیم فوتبال نساجی در قائمشهر
  • استاد موسیقی شمال خراسان را بهتر بشناسیم